tisdag 18 maj 2010

Kalle-Anka-bula, 1-årskalas, Lisa-dockan och dop !


Sixten fick äran att sitta bredvid självaste födelsedagsbarnet på 1-årskalaset och de mumsade glatt på födelsedagsmaten, korv är verkligen poppis! På bilden under syns en mycket nöjd Sixten med sin fina Lisa-docka!
Ja, eftersom Sixten tar sina små utflykter nu och spatserar ett par steg så händer det också att han tappar balansen. Dock är han väldigt försiktig och tar det lugnt men ibland händer det trots allt en liten olycka... som i torsdags då han stod vid matbordet, strax innan läggdags, och pillade för sig själv... Jag vet inte hur det gick till men rätt som det var tappa han balansen och gjorde en piruett för att därefter fall med huvudet rakt in i bordsbenet... aj, aj, aj... Jag har aldrig sett en sådan stor bula i hela mitt liv! Stackars lilla vän! Jag försökte att kyla så gott jag kunde (inte helt lätt med en arg och ledsen pojke som inte vill ha en kall, blöt handduk i ansiktet...), tröstade, gav Alvedon och fick honom slutligen att somna. Morgonen efter hade bulan i princip gått tillbaka helt men ersatts av ett stort blåmärke... Idag har blåmärket övergått till svagt gulgrönt, alltså på väg bort. I lördags var vi på Neos 1-årskalas vilket var mycket kul! Där var massor av kompisar till Sixten så det lektes friskt. Där var även familjens snälla och barnvänliga hund, Ronja, som Sixten kelade en stund med och som han sedan återgick till att betrakta genom altanfönstret om och om igen (han fick sällskap av två kompisar som också fascineras av djur). Födelsedagsmaten uppskattades mycket av både mig och Sixten - den grillade korven var mycket smaskig! Grattis Neo och tack för en trevlig eftermiddag! När vi kom hem från Neos kalas packade vi upp en del saker som vi fått med oss hem från mamma/mormor och där ibland fanns min gamla, men nytvättade, Lisa-docka. Sixten blev överförtjust i denna docka och hon fick mängder av kramar och gos av honom. Nu är hon det första han hämtar när han kommer in på sitt rum! Söta, lilla, fining. Eftersom Lisa-dockan blev så uppskattad så är mitt nästa projekt att måla om min gamla docksäng (från rosa till blå) så att Lisa-dockan får någonstans att sova (har lite andra småsaker till hans rum som även ska målas om i samma veva). Slutligen så var vi i söndags på ett mycket fint dop i vackra Tofta kyrka. Det var lilla Hans Alde Ljungberg som döptes och dopceremonin var väldigt stämningsfull. Jag, med flera, grät när Aldes yngsta moster läste upp en så fin dikt som hon skrivit till Alde när han föddes och därefter sjöng och spelade Lilla stjärna där av Linn Maria (finns på Spotify) - det kunde inte blivit finare! Tack Carina och Jonas för en mycket trevlig dag tillsammans med er familj och vänner!

1 kommentar:

  1. Anonym18/5/10

    Tack själva söta Sara och Sixten! Det var sååå underbart att ha Er med på Aldes dop. Ni är ju en del av Aldes och mitt liv nu, och förhoppningsvis även när du börjat jobba Sara, (man får mindre tid, så är det bara! )Sixten var så söt i sin Calvin Klein (stavas det så..????) skjorta. Du Sara var också så vårfräsch, trots att Sixten protesterade och tyckte det var tråkigt när mamma gjorde iordning sig. GULLIGA är ni i vart fall båda två och än en gång tack för den fina presenten. Alde fick en finfin mätsticka, eller vad heter det?, med plats för fotografier så att man ser hur de såg ut.....Så bra för man glömmer...Tycker det inte var länge sen när vi träffades och Alde fick så fina kläder av dig och Sixten och du sa att han är så liten, som en liten fågelunge. Mjaa, vi ska på viktkontroll imorgon och han lär väga minst 6KG!!! Snyft! Och inte såklart för det är ju bra att han växer , ja du vet vad jag menar!
    Tack för att Alde och jag får träffa dig och Sixten på våra stadsturer, det gillar vi!!!
    Kram Carina

    SvaraRadera