måndag 9 november 2009

Busfrö!


Som sagt har vår son små, nyfikna, pilliga fingrar... Han vet även att om han ska gör bus så ska det göras när mamma eller pappa vänder ryggen till för en sekund... Igår rök sonden all världens väg för 3:e gången & de fick sätta en ny på honom... Han pillade även bort ett par strips & en sårkompress inom loppet av en timme... Slutligen, efter att vi badat, sprallade han bort nålen i foten (den som han får sin medicin igenom) när en sjuksköterska skulle lägga om nålen med torrt förband (jag hade ändå haft en plastpåse om foten men det hjälpte föga med vår vilding i badbaljan)... Därefter fick alltså en narkosläkare komma hit för 3:e gången & sätta en ny... Jag börjar känna mig som en helt oansvarig morsa som inte alls håller koll på sitt barn... I det här fallet är Sixten faktiskt snabb som blixten & jag kan omöjligt ha koll på honom varje sekund... Personalen här på avd. bara skrattar & säger att det är sådant som händer! Men ändå...! Vid ett par tillfällen har jag tagit på mig min bestämda min & sagt till lilleman något i stil med: "Nej, Sixten! Så får du inte göra! Ajabaja!". Sixten har då tittat lika allvarligt tillbaka på mig med en rynka mellan ögonbrynen i ett par sekunder, varpå han skint upp som en sol, skrattat åt mig samt helt oberörd & lyckligt börjat blåsa salivbubblor! Tror ni att jag har svårt för att vara allvarlig då & hålla mig för skratt? Lilla ljuvliga Sixten! Tänk så skönt att ta allt jobbigt i livet på det viset, så spaka de skulle bli som försöker att sätta en på plats! Tyvärr var mängden vätskan runt hans hjärtat i princip oförändrad igår, ev. något mindre... Så länge det bara inte ökar på sig... Igår kom Sixtens farmor & farfar på besök & med sig hade de en finfin leksak till Sixten. Den roade vi oss sen med under kvällen - tack! De hade även med sig potatis & morötter så att vi kunde göra puré till Sixten med rätt fetter i. Så igår kväll fick han puré för första gången sen operationen & han åt med god aptit! Han har även sovit lugnare i natt. Att gå tillbaka till att bara dricka mjölk är inte tillräckligt för honom, det bara rinner igenom kroppen. Han behöver något som magen kan få jobba med! Ni får ha en bra start på veckan! Vi hoppas på att kunna åka hem innan denna tar slut!

4 kommentarer:

 1. SIXTEN- snabb som BLIXTEN!! :-)

  Ja, mamma Sara, du har helt rätt. Du har en ljuvlig liten pojke. Vi håller tummarna på att vätskan ska minska så att ni kan få komma hem snart. KRAM från Jenny, Janne och Konrad.

  SvaraRadera
 2. Jag skulle vilja se minen på personen som skäller på dig om du mitt i allt hade börjat blåsa salivbubblor *ler*

  Hoppas på att ni snart får komma hem. Många kramar Malin

  SvaraRadera
 3. Anonym9/11/09

  Vi håller tummarna att ni snart får komma hem och att vätskan kring hjärtat håller sig som det ska.. Massor med kramar till er. /Tova, Emma och Jonas

  SvaraRadera
 4. Malin Rosenlund10/11/09

  Vilken underbar kille ni har, härligt att höra att han mår så bra att han har fullt upp att hitta på bus.
  Vi saknar er på babycafét, det är så tomt utan er, vi hoppas att snart få se er igen. Vi håller tummarna för att vätska runt hjärtat ska minska.

  Många kramar Malin och August

  SvaraRadera