måndag 2 november 2009

12:e dagen på BUS i Lund!


Ja, då var ytterligare en dag till ända & lilleman sover tryggt i sin säng här på sjukhuset. Läkarna beslutade att inte ta bort dränen idag utan de hoppas på att kunna ta dem imorgon. Vi har fått ändra Sixten kost tills vidare p.g.a. att hans kropp släpper ifrån sig viktiga fetter & fettlösliga vitaminer via sårvätskan i dränagen. Men det är det lilla i det hela & vi är tacksamma för att han glatt smaskar i sig den andra mjölken med fetter som kroppen klarar av att behålla! Sen har busungen fixat bort sonden som satt i hans näsa på egen hand... Han gnuggade näsan intensivt, fick på något sätt ett litet nyfiket finger runt sondslangen, drog till & började klökas... Detta ser jag från andra sidan rummet & rusar fram men klarar inte av att se honom klökas så jag drar upp resten av slangen (kunde även valt att föra ner den igen men då kunde den även hamnat i lungorna & det är ju inte alls bra!)... Systern som kommer rusande, eftersom jag automatiskt larmade, menade att de nog skulle få sätta en ny sond på honom så att de kan få ner mat & medicin om han börjar kinka. Jag & Jonas tyckte att detta lät som ett mindre trevligt alternativ att göra på honom i vaket tillstånd & föreslog att de skulle avvakta. Sixten äter ju trots allt av egen hand & det visade sig under kvällen att han även glatt sörplar i sig alla medicinerna! Så tills vidare slipper han sonden i näsan (phu!) Jag är så glad över att han tar det mesta som händer i hans liv med ro & att han är så medgörlig! Sen glädjs jag över att hans operationssår inte såg irriterade ut idag när de bytte hans bandage! Igår skrattad Sixten sitt smittande & kluckande skratt för första gången efter operationen & det värmde mitt hjärta så enormt! Han har forts. att skratta idag & det är lika ljuvligt att höra varje gång! Må väl mina vänner & sov gott i natt! P.S. Simgruppen; ni kan väl ta ett par simtag för mig & Sixten imorgon, vi saknar att inte kunna vara med. Anna H.; självklart gör det inget att du berättat om Sixten på jobbet, om jag hade velat hemlighålla det så hade det nog inte varit så klokt av mig att skriva om det på en blogg! ;-) D.S.

4 kommentarer:

 1. Det ska vi göra gumman! Kan till och med får till ett litet dyk för Sixten! Kram

  SvaraRadera
 2. Vi saknar dig så himla mycket Sixten. Vi blir så glada när vi läser att du börjat skratta igen. Då sprider ju sådan glädje. Konrad dök en gång för dig också idag. KRAM från Jenny, Janne och Konrad.

  SvaraRadera
 3. Anonym3/11/09

  Ja som både Jessica och Jenny skrev så har vi alla simmat för dig idag Sixten.. Vi saknar dig! Massor med kramar från Tova med familj

  SvaraRadera
 4. Anna H3/11/09

  Hahaha, det har du rätt i Sara! ;)

  Lilla Sixten fick tydligen nog av sin sond idag o fixade det på egen hand. Imponerande för en lillkille!! ;)

  Stoooor kram till er alla tre!
  Anna, Edit o Jonas.

  SvaraRadera